Турската високотехнологична компания Байкар Технолоджис завърши успешно петия тест на системата

...
Турската високотехнологична компания Байкар Технолоджис завърши успешно петия тест на системата
Коментари Харесай

Първият турски безпилотен изтребител излезе тестово на бойното поле

Турската високотехнологична компания " Байкар Технолоджис "  завърши сполучливо петия тест на системата на първия турски безпилотен изтребител Bayraktar Kızılema ( " Байрактар ​​Кизилема " ).

" Байрактар ​​Кизилема " извърши своя пети полетен тест на 18 април. Като част от тестванията за идентификация на системата, той сполучливо извърши тестови маневри със затворен и отворен колесник ", каза председателят на борда на  " Байкар " и софтуерният началник Селджук Байрактар във видео обява, споделена в акаунта на компанията в Twitter.

Bayraktar, 5️⃣. sistem tanımlama testini başarıyla tamamladı. ✈️????????

Bayraktar has successfully completed its 5th system identification test.????????????
— Selçuk Bayraktar (@Selcuk)
Освен това изтребителят премина сполучливо и всички останали проби за маневри, осъществени в центъра за летателно образование и тествания в северозападната провинция на квартал Чорлу в Текирдаг, сподели той.

" Кизилема ", чийто тест за консолидиране на мотора беше осъществен предишния септември, сполучливо приключи тестванията за наземно шофиране два месеца по-късно.

В началото на декември 2022 година беше осъществен първият тестов полет, разгласен от Байрактар в Twitter. 

" Байрактар ​​Кизилема " на бойното поле

Безпилотният аероплан има основна функционалност за кацане и политане на кораби с къси писти. Летателна машина ще може да носи 1500 кг потребен товар (въоръжение и устройства и др.). Обхватът на полета му е 930 километра, а работната височина доближава 10 668 метра. Той може да работи във въздуха пет часа и ще развива оптималната скорост от 900 км/ч. За съпоставяне всеобщите пътнически самолети от вида Airbus 320 се движат на сходна височина със скорост към 800 км/ч.

Bulutların üzerinde Bayraktar ✈️????????????????????
— BAYKAR (@BaykarTech)
Турските дронове получиха международна популярност на фона на Втората война в Нагорни Карабах, която избухна на 27 септември 2020 година сред Армения и Азербайджан, когато Турция, възходяща мощ на пазара на дронове на интернационалната сцена, достави на своя съдружник Азербайджан UAV за потребление в спора и доста способства за успеха на Азербайджан.
 Турските дронове
Турският дрон, който промени същината на военните дейности в Украйна

Украинците към този момент даже възпяват турските дронове
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР